Näin suunnittelet näyttävän kangasmerkin

Ohjeet & Vinkit

Haalarimerkit ovat olennainen osa opiskelijakulttuuria ja monet muutkin yhteisöt ja yritykset käyttävät niitä viestimään identiteetistään tai brändistään. 

Näyttävän kangasmerkin suunnitteleminen voi olla hauska ja palkitseva prosessi. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit luoda oman haalarimerkin, joka erottuu joukosta ja jää mieleen.

Suunnitteluohjelma kangasmerkkien valmistamiseen

Suunnitteluohjelmat kangasmerkkien tekoon

Kun suunnittelet kangasmerkkiä omalla logolla tai tapahtumaa varten, täytyy ensimmäisenä valita suunnitteluohjelma. Voit tietenkin myös ensin hahmotella designia paperin ja kynän avulla. Listaamme tähän kaikki parhaat ohjelmat, joilla voit suunnitella kangasmerkit ennen tilaustasi.

  • Canva on ilmainen selaimessa toimiva ohjelma, jossa on myös mahdollisuus maksulliseen tilaukseen. Canvaa voi käyttää kaikilla käyttöjärjestelmillä ja siinä on paljon valmiita grafiikoita, joita on helppo hyödyntää suunnittelussa. Plussana myös helppo fonttien sijoittelu ja muokkaus, sekä helppokäyttöisyys. Merkkilabra suosittelee Canvaa kaikille uusille ja vähemmän kokeneille suunnittelijoille sen helppouden vuoksi.
 
  • Adobe Illustrator on markkinoiden johtava maksullinen vektorigrafiikoiden suunnitteluohjelma. Illustratorissa on eniten ominaisuuksia, mutta myös eniten opeteltavaa. Erinomainen suunnitteluohjelma kokeneille suunnittelijoille ja alan ihmisille.
 
  • Inkscape on ilmainen vektorigrafiikoiden suunnitteluohjelma. Loistava vaihtoehto Adoben ohjelmistolle. Kevyt, nopea ja helpompi opetella, kuin Illustrator. Mikäli Canvan yksinkertaisemmat ominaisuudet ovat este juuri sinun merkkidesignille, niin tämä ohjelma on juuri sinulle tehty!
 

Jos suosit käsinpiirtämistä esimerkiksi tabletilla tai piirtopöydällä, niin Merkkilabra suosittelee seuraavia ohjelmia: Applen tabletit Procreate, Windows ja Mac Krita ja Androidille HiPaint.

Brodeerattu haalarimerkki punaisesta alennustarrasta saumatulla reunalla, tekstillä: ''Tästä opiskelijasta alennusta 50%, huomioi kunto''
Ale-tarra - Haalarimerkki

Selkeä ja yksinkertainen design

Yksinkertaisuus on valttia. Varmista, että merkin design on helposti tunnistettava ja selkeä. Vältä liian monimutkaisia kuvia ja yksityiskohtia, jotka saattavat hukkua brodeerauksen aikana. Selkeät linjat ja vahvat muodot toimivat parhaiten. Monesti yksinkertaiselta tuntuvat designit näyttävät valmistuessaan parhaimmilta, koska brodeeraus luo langalla 3D-efektiä, joka erottuu upeasti taustakankaasta. Muista, että tyhjällä tilallakin on tarkoituksensa!

Mikäli merkissä täytyy olla paljon yksityiskohtia ja värejä, on printattu kangasmerkki oikea ratkaisu! Tällöin kangasmerkissä voi olla niin paljon värejä ja yksityiskohtia kuin haluat! Printtaus tekniikkaa käytettäessä lopputuloksena on aina tarkka ja valokuvamainen kangasmerkki.

Brodeerattu kangasmerkki ja printattu kangasmerkki ovat Merkkilabrassa samanhintaisia, joten valinta on sinun, ilman piilokuluja!

Toteutustekniikat

Brodeerattu haalarimerkki ensiapupakkauksesta saumatulla reunalla, tekstillä: ''Thirst Aid Kit''

Brodeerattu kangasmerkki

Printattu haalarimerkki kissasta saumatulla reunalla, tekstillä: ''Onko pakko, jos ei jaksa?''

Printattu kangasmerkki

Brodeerattu haalarimerkki alkoholijuomista laserleikatulla reunalla, tekstillä: ''Ryhmäterapia''
Ryhmäterapia - Haalarimerkki

Vörien käyttö

Valitse värit huolella. Hyvin yhteen sopivat värit voivat tehdä merkistä todella näyttävän. Vältä kuitenkin liian montaa väriä, sillä liiallinen värien määrä voi tehdä merkistä sekavan. Muista myös kontrasti, vahva kontrasti auttaa erottamaan yksityiskohdat paremmin. Internetistä löytyy hyviä sivuja väripalettien käytöstä, jotka voivat helpottaa värien valintaa. Jos tiedät haluamasi värien Pantone – värisävyarvot, kertokaa siitä meille. Saamme näin valittua merkkiin oikeanvärisen pohjakankaan ja langat.

Merkkilabran perushinnasto kattaa 9 erivärisen langan käytön brodeeratuissa kangasmerkeissä. Printtaus eli sublimaatiotekniikalla toteutetuissa merkeissä värien määrä on rajaton!

Tilaa kangasmerkit omalla logolla jo tänään!

Vastaamme 24h sisällä

Jatka lukemista

Tekstin sijoittelu

Brodeerattuun kangasmerkkiin tullessa tekstiä oman logosi lisäksi, varmista, että se on helposti luettavissa. Käytä selkeää fonttia ja pidä tekstin koko riittävän suurena. Sijoita teksti niin, että se täydentää kuvaa, eikä kilpaile sen kanssa huomiosta. Teksin tulisi myös erottua taustasta, eli valitse fontin väriksi taustasta poikkeava väri. Vaaleassa taustassa käytä tummaa tekstiä ja toisinpäin!

Tekstin koon tulisi olla 5-6 mm korkea brodeeratuissa kangasmerkeissä, jotta voidaan varmistaa näyttävä lopputulos ja helppo luettavuus.

Kangasmerkin koko

Merkin kokoa voi olla aluksi vaikea määritellä. Me Merkkilabralla annamme mielellämme ammattilaisen mielipiteen kangasmerkin koosta. Monesti kangasmerkeissä koon määrittelee siinä oleva teksti, ellei kangasmerkkiä valmisteta printtaustekniikkaa käyttäen.

Helpoin tapa määritellä merkin koko on avata valmis kuva merkkidesignista tietokoneella, puhelimella tai tabletilla ja ottaa mittanauha käteen. Suurenna kuva niin isoksi ruudulle, että merkissä olevan tekstin korkeus on mittanauhalla mitattuna 5-6mm. Tämän jälkeen voit ottaa kuvasta loput mitat eli sen korkeuden ja leveyden.

Tadaa! Nyt olet varmistanut, että lopputulos on täydellinen ja voit samalla ihailla minkä kokoinen merkkisi olisi oikeassa elämässä. Jos merkissäsi ei ole tekstiä, on kyseinen tekniikka silti paras tapa saada käsitys siitä, kuinka ison kangasmerkin lopulta haluat.

Kangasmerkin reunat

Suunnitellessasi kangasmerkkiä pääset myös valitsemaan reunatyylin. Kangasmerkissä reunat voivat olla päärmätty eli saumattu. Tämä tarkoittaa sitä, että reunalanka kiertää merkin reunan ympäri. Reunasta tulee tällöin pehmeä. Saumattua reunaa voidaan käyttää merkeissä, joissa muoto on yksinkertainen eli jos haalarimerkki on esimerkiksi täysin pyöreä tai neliskanttinen.

Kangasmerkin reunat voivat olla myös laserleikattu. Laserleikattua reunaa käytetään silloin, kun merkki ei ole perinteisen kangasmerkin muotoinen. Laserleikatun reunan ansiosta merkkien suunnittelu ja toteutus voi olla vapaampaa, laadusta tietenkään tinkimättä.

Voit valita reunatyyleistä kumman tahansa, sillä perushinnastoomme kuuluu saumattu tai laserleikattu reuna.

Saumattu reuna

Laserleikattu reuna

Suunnittele oma kangasmerkkisi

Oman kangasmerkin suunnitteleminen on hauskaa ja luovaa! Voit tehdä merkistäsi juuri sellaisen kuin haluat, ja se voi edustaa sinun persoonallisuuttasi, ryhmääsi tai tapahtumaasi. Teimme ohjelistan, helpottaaksemme asiakkaidemme kangasmerkin suunnitteluprosessia.

Kangasmerkin suunnittelu:

Määrittele tavoite: Pohdi merkin tarkoitusta ja mitä sen avulla halutaan viestiä. Elegantti vuosijuhlamerkki vai hauska markkinointitempaus?

Inspiraation etsiminen: Etsi ideoita ympäristöstä ja internetistä. Selaa Merkkilabran toteuttamia haalarimerkkejä ja inspiroidu!

Luonnostele ideasi: Tee muutama luonnos paperille tai digitaalisesti. Voit hyödyntää meidän listaamia suunnitteluohjelmia.

Valitse väripaletti: Valitse värit, jotka sopivat merkin teemaan. Valitsemme kuvasi pohjalta samat värit lankoihin ja pohjakankaaseen.

Sisällytä teksti: Valitse selkeä fontti ja varmista, että teksti on luettavissa. Muista vähintään 5 mm korkeus!

Huomioi tekniset rajoitteet: Vältä liian pieniä yksityiskohtia ja liukuvärejä tai valitse rajattomuus eli printattu kangasmerkki.

Yhteistyö ammattilaisen kanssa: Pää lyö tyhjää? Pyydä meiltä apua! Merkkilabra on aina valmiina auttamaan <3.

Tilaa merkit: Valitse luotettava toimittaja, valitse Merkkilabra!

Nauti lopputuloksesta: Jaa merkit ylpeänä ryhmällesi, asiakkaillesi tai kenelle vaan!

Tilaa kangasmerkit tänään!

Se on ilmaista!

Asiakastyytyväisyys

No. 1
Postin logo
Opiskelijahaalarit.fi logo
Maksupalvelu MobilePayn logo